GARRI
FRA REYKJAVIK 

 
Total 8.77
BLUP 128


Lidt af hvert

BLUP

Efter de nye BLUP beregninger, som er blevet lavet og offentliggjort her i efteråret, er mange hestes BLUP værdier blevet ændret. Dette gælder også for verdensstjernen Garri frá Reykjavík, da hans BLUP er ændret fra 132 til 128!

På trods af det ligger Garri stadig helt i toppen. Garri er stadig den hingst i verden der har det højeste BLUP. En anden faktor, der yderligere cementerer Garris avlssikkerhed som hingst i forhold til BLUP ligger i sikkerheden af BLUP værdien. Garris BLUP sikkerhed ligger på hele 97 %, hvilket betyder at chancen for at man ved brug af Garri har en meget stor sikkerhed for at hestens BLUP ligger sig op af hans.

Synligheden af denne BLUP sikkerhed er stor når man kigger på Garris afkom. 27 ud af 309 afkom har BLUP under 110 og kun ét afkom har BLUP under 100. Derudover skal det nævnes at Garri er far til 14 ud af 15 føl født i Danmark i 2008 med BLUP værdi over 120!

Tilsvarende er tallet for 2009 at Garri er far til 24 ud af 49 afkom med BLUP over 120.

 

Kåret til årets hingst

Dansk Islandshesteforening har kåret Garri til årets hingst 2009.
For andet år i træk går denne titel til Garri, som altså også i 2008 var årets hingst.



Vaki från Österåker
Bedst af 26 afkom!

FEIF-domare Nina Bergholtz omdöme om SE2007107134 Vaki från Österåker på Unghästmönstring i Sverige i oktober 2009:

"Mycket välrest 2-årshingst med uttrycksfullt huvud, väl ansatt, men något grov hals, mycket bra manke och bog. Mycket bra rygglinje med långt och kraftigt kors. Cylindrisk. Normala rörelser i skritt. Visar extraordinära rörelser i trav, bra rörelser i galopp. Mycket vaken och alert. Dessutom är det mycket sällan man ser en häst med såna frambensrörelser och samtidigt mycket bra bakbensrörelser med så kraftigt påskjut." 

Vaki har 124 i BLUP, verkar i avel i Sverige.
Vaki är undan Hederspremierade Elitstoet IS1984257039 Von frá Vindheimum.





Følshow på Vilhelmsborg

Garriafkommet Gjafall fra Katknøs fik 3,83 i klasse for 2 års hingste ved følshow på Vilhelmsborg.

Gjafall fra Katknøs avler Jette Wenckheim og Ove Lorentzen. Ejer Jóhann R. Skúlason.

(Foto: fotomadsen)








(Foto: fotomadsen)

 

 






Jóhann og Garri tog T.1 (April 2008)

Efter en flot sejr i T.1 kunne en glad Jóhann Skúlason indtage førstepladsen i både den individuelle konkurrence og i 4-gangskombinationen.

 

En tilpas Jóhann Skúlason kunne med glæde reflektere over aftenens resultat. ”Jeg er meget tilfreds med sejren i aften og placeringen øverst i den individuelle konkurrence” var den umiddelbare reaktion, ” Garri viste sig, efter finalen, at have pådraget sig en anelse muk i den ene forkode, hvilket jeg er ærgerlig over ikke, at have opdaget” lød det selvkritisk fra Jóhann, ”han føltes en smule anspændt i udtagelsen, men det var der jo så en forklaring på. Muk er ikke noget han har haft før”.

 

Jóhann og Garri (Foto: Hestafrettir.is)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garri udtaler!!!!!

Mange – især unge mænd – tro at det er lykken at være avlshingst. Men det er ikke altid lige morsomt.

Lige som hormonerne er i vild krigsdans og jeg har fået en masse nye  veninder bliver jeg fjernet fra dem. Så bliver jeg kørt langt væk til et en kåring. Her bliver jeg lukket inde i en lille boks i en stald der er fyldt med andre hingste med samme problem.

Ustandselig kommer der en smuk, velduftende hoppe forbi. Dette medfører en pibekoncert af bissefløjt fra de andre hingste. Man får ikke lukket et øje hele natten.

Ens tanker er kun hos alle de lystige uge piger derhjemme. Jeg ved at de går og savner mig så inderligt. Jeg ved også, at på marken ved siden af går mine troløse venner. De tænker kun på én ting – og det er ikke havre. Man kan ikke lade være med at tænke på om hestepasseren nu også husker at lukke ledet ordentligt.

Med alt det i tankerne skal jeg stå helt stille mens nogle dommere beføler mig og vurderer mig med kritiske øjne. Ofte er de ikke selv for kønne og har kun scoret en brøkdel af hvad jeg scorer.

Siden skal jeg løbe i fuld fart. Det kan godt være svært når man på grund af damerne derhjemme ikke har fået lov til at træne. Samtidig skal jeg tænke på hvordan dommerne gerne vil have at jeg bevæger mine ben. Nogle vil have at jeg bevæger dem på én måde; andre på en anden. Kunne de så bare blive enige.

Hvis dommerne fra de forskellige kåringer havde været enige, eller hvis jeg samler alle mine bedste karakterer for alle kåringer ville det se sådan ud:


Hoved Hals Overlinje Proportioner Benkvalitet Benbevægelser Hove Man & Hale
8.5 8.5 9.5 8.5 7.5 7.5 8.5 9.5

Tölt Trav Pas Galop Vilje & sind Form Skridt
10 9.5 8.0 9.0 10 9.5 7.5

Bygning: 8.39 Rideegenskaber: 9.42 Total: 9.01

 

 

En speciel hest

 

At Garri har en speciel plads i Jóhann Skúlasons hjerte lægger han ikke skjul på.

”En hest med så meget karakter som Garri har, kan man ikke andet end holde meget af” hvilket også strålede klart igennem, ”Han er altid høflig og positiv i både omgang og ridning, han sætter aldrig et ben forkert”.

Om Garri som ridehest havde Jóhann heller ikke andet end ros ”Garri går altid godt. Selv efter en lang pause er det bare, at lægge sko på og ride, måske går han ikke optimalt, men han går aldrig dårligt han tilbyder sig hele tiden og elsker at arbejde”. Et klart bevis for hans samarbejdsvilje og talent kom til udtryk i 2007, ”efter forårskåringen i Herning skulle han gå med hopper, så inden kåringen i Tyskland blev det kun til ganske få rideture, men resultatet af den tyske kåring taler jo for sig selv” kunne Jóhann afslutte inden turen gik hjem til Bording. Bragt på Gangartscup.dk.

 

 

 

Vinder af T.1 og 4.1 ved St. Bededagsstævnet 2006

 

Da Garri altid har gået med hopper i konkurrencesæsonen har han haft meget begrænsede muligheder for at blive trænet optimalt. Han har derfor kun gået et stævne.

 

St. Bededagsstævnet i Herning 2006

Bortset fra DM anses St. Bededagsstævnet for at være det mest prestigefyldte stævne i Danmark. I 2006 deltog Garri i T.1 og 4.1 som han begge vandt.

 

 

 

Følgende artikel blev bragt i det islandske magasin Hestar 07.12.04

 

Garri er 6 år gammel. Avler er Berglindi Agúdottur fra Reykjavik. Han blev solgt til Danmark.

 

Hans ejere er Jóhann R. Skúlason som bor ved Silkeborg i Danmark og Ove Lorentzen.

 

Han blev kåret i Danmark.

 

Garri er efter Orri fra Thúfu og Isold fra Gunnarsholti. Isold er en gædinger og var en meget talentfuld tølter når hun var bedst. Hun blev vist i 1996 og fik 8,51 i rideegenskaber. Hun er efter Brenni fra Kirkjubæ som er efter Brónu fra Kirkjubæ som også er mor til Raudhetta fra Kirkjubæ som alle kender. Garris søster er efter Anvara fra Ey.  Hun hedder Venus fra Reykjavik og blev kåret som 5 årig i 1. kl. som 4-gænger med 8,05. Man kan også nævne at Garri har en halvbror som hedder Isak fra Reykjavik, søn af Huga fra Hafsteinsstödum som bliver 4 år til sommer.



 

Følgende blev bragt i Eidfaxi nr. 5 - 2004

 

Fantastisk Trav

Berider Jón Gislason der tilred Garri udtaler:

Jeg fik Garri fra avleren da den var gjort vant til bid og saddel. Jeg havde ham kun i en kort periode og gjorde ham ryttervant. Garri havde et godt sind, var vågen og opmærksom. Han blev straks meget rummelig og viste fantastisk trav. Han valgte traven men det var åbenlyst at også var meget åben for tølten; med gigantisk aktion og skridtlængde. Garri havde nemt ved holdning så det var simpelthen meget sjovt at tilride Garri. Han var meget lærenem og villig men jeg red meget lidt tølt på ham.

 

Glad og med højt benaktion

Jon Finnur Hansson (Kåringsdommer) udtaler:

Garri fra Reykjavik fik meget opmærksomhed da han blev vist i Danmark sidste år (2003) og igen i foråret. Han fik meget høj bedømmelse - 8.47 totalt og  9.5 for tölt, trav og vilje og sind; og mange "publikumdommere" som så ham i Herning ville også give ham 9.5 for form under rytter. Garri er født hos Berglind Augustdottir i Reykjavik men er opvokset på hestehotellet Vorsabæ i Skeiddum. Bland føllene var det ham der straks tiltrak sig opmærksomheden og selvom han langt fra var den største blev han straks lederen. Han var en udsædvanlig glad plag og legede meget.

 

Fangede øjet

Garri fangede straks øjet og havde meget udstråling; men han var ikke stor og man skulle altid holde ham tæt til foderet for at holde ham ved god hul. Unnur Lisa Schram på hestehotellet Vorsabæ siger at han altid var meget nem at omgås. Han kom altid når man kaldte på ham og gik direkte ind i sin boks uden at lave ballade. Ham var meget kræsen med foder. Han blev pludselig meget syg da hestepesten kom til Island og vi var over ham da han havde meget høj temperatur. Han vakte altid meget opmærksomhed når der kom gæster i stalden fordi han var meget velrejst havde stor udstråling. Garri er en stor personlighed fordi han altid hilste på én når man kom i stalden og ham kom altid når man kaldte på ham på folden.

 

Høj benaktion

Sigurdur Sigurdarson fra Thjodlfshaga (Kendt islandsk berider) red vinterstævne på Isold (Garris mor) år 2000 og blev nr 1 i tölt i klubben Herdi i Mosfellsbæ. Hun vakte meget opmærksomhed for høj aktion og de planlage at tage til Landsmot 2000; men Isold blev halt og det satte en stopper for planerne. Sigurdur Sigurdarson udtaler om Isold at hun er en fantastisk hoppe med meget høj aktion og højt tempo. Hun var meget vågen og jeg glædede mig altid meget til at ride hende.

Isold er efter Brenni fra Kirkjubær og han er efter Angi fra Laugarvatni Brönu fra Kirkjubær som også er mor til den kendte Raudhetta fra Kirkjubær. Isolds mor er Djörfung fra Gunnarsholti og hun er kåret i 1 Kl. og er efter Hrafn fra Holtsmuli. Der er 6 kårede afkom efter Djöfung med en total på 8.00.

I modereres familie er er der meget villige heste med god og rummelig tölt; smukke og letbyggede men ikke store. To af Isolds ældste afkom er begge kåret i 1 kl. som 5-årige 4-gængere. Gennemsnit total 8.26.

 

 

 

Uddrag fra artikel bragt i Eidfaxi nr. 10 - 2003

 

10 bedste 5 års hingste 2003

 

Jón Finnur Hansson (avlsdommer) udtaler:

”Gari fra Audsholtshjáleigu har den højeste bedømmelse for bygning og Geysir fra Sigtúni har den højeste ridebedømmelse, men den mest interessante af dem alle er Garri fra Reykjavik som får en meget god 4-gængerbedømmelse og minder meget om sin far (Orri) under rytter.”

 

Ud af de 10 bedste 5 års hingste er Garri nr. 5. Garri er den højest kårede uden pas.

 

Har du interessant indhold til denne side??? 


Har du læst eller skrevet noget der omhandler Garri, og som du har lyst til at dele det med andre? Det ender måske her.
Skriv til kontakt@garri.dk

 

 


BUNCH BAUNEHØJ WEBDESIGN